Oud Raamwerk met schitterende patina


Oude Raamwerken zijn zo mooi om mee te decoreren. Er zijn verschillende sfeerhoekjes mee te creëren. Een mooie vondst dit oude raamwerk, ik ben er verliefd op. Zoiets maakt me nu nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Deze heeft een mooi oud spanjolet en het glaswerk is nog origineel. De sluiting {spanjolet}, het oude glaswerk en de schitterende patina maken het tot een decoratief object.

Momenteel is de trap nog open. Hier wordt later nog een steigerwand geplaatst. De wand geeft straks meer mogelijkheden om te stylen.

Nu nog eventjes met het decoratieve hart, gestyled. Straks leuk met een krans ..... of ander kerst item.




Happy Day!

Winterwit, binnen kijken in brocantehuizen. Wat hou ik van wit, zeker ook in de winter.{Alhoewel ik niet echt van winter hou;-)}
Ik kijk uit naar deze wintereditie .....

Mooi winterwit..... {Bron Internet}

Samen met de boodschappen heb ik de WLS {Wonen Landelijke Stijl} meegenomen.Die ga ik dit weekend in een 'genietmomentje' eens mooi doorkijken en lezen. Voor jullie ook een heerlijk weekend!

O ja, nog een hartelijk welkom voor alle nieuwe volgers!En dank aan de trouwe volgers, jullie met elkaar maken bloggen tot een feest. Ik geniet van jullie lieve reacties. 


Happy weekend!




Ringenkan van het Franse Gien
&
oud literkannetje van Boch Frères La Louvière

 Dagen in de mist, ik vind het wat mystieks hebben.....

Ringenkannen gevuld met Distels geven wat sfeer.


Hartelijke groet

_____


 



Een plafond ornament uit een oud Herenhuis..... 

Mijn partner heeft met pijn in zijn hart, dit plafond ornament uit het plafond van een Herenhuis gehaald. Het plafond moest er helemaal uit en vervangen worden, de eigenaar had liever een strak plafond. Dit plafond ornament was op een hele oude manier bevestigd. Aan de balken werd eerst kippengaas bevestigd, door het kippengaas werd stro gevlochten. Daar werd gips aangesmeerd en daarna het ornament. Zo werd vroeger het plafond gefabriceerd.



Ons idee was om het ornament te bevestigen aan de steigerhouten wand. Een ' uniek kunstwerk ' als wanddecoratie. Helaas konden we geen oude vleeshaak vinden waaraan hij zou komen te hangen. Vandaar dat het ornament nu op de sidetable is gezet. Wij zijn er zo ook happy mee.....

Op de laatste foto is zichtbaar dat het ornament niet helemaal rond is. Mijn partner had het idee het rond af te slijpen. Zo in origine, zoals het ornament uit het plafond is gehaald, heeft ook iets..... toch?

Enjoy!




Sfeer detail in de keuken.....

De keuken is nog niet gereed, het duurt toch allemaal wat langer dan verwacht.
Vandaar toch met wat items geprobeerd sfeer te creëren in de keuken.
Op de sidetable een dienblad met steigerhout geplaatst.

In een oud teiltje het fruit gedecoreerd, wat plantjes en kaarsen als sfeerelementen toegevoegd.
Zo doet het geheel toch wat gezelliger aan.

_____



I wish you all a nice weekend! 



Franse Terrine & dadeltak 


Allereerst een hartelijk welkom voor alle nieuwe volgers van 'Le Style'. Ik geniet zo van alle hartelijke reacties, dat maakt bloggen zo speciaal!

De Franse terrine is mooi voor het decoreren van een rustig stil leven door middel van; een eenvoudige dadeltak.

In de winkels liggen de schappen weer vol met kerstdecoratie. Gelukkig duurt het nog even..... dus nog even rustig de tijd om na te denken over de kerstdecoratie.

Ik wens jullie allemaal een gelukkige nieuwe week toe!
_____

I wish you all a happy new week!


Even weer anders.....

Sinds de keuken zwart wit wordt, vind ik het leuk om wat meer zwarte elementen toe te voegen.

Op het theekastje is het houten ornament een 'antiek bedhoofd' geplaatst. Ik vind deze zeer decoratief, door het houtsnijwerk. Het is door de jaren heen scheef geworden. Wanneer je goed kijkt zie je dat het uit twee stukken bestaat. Die weer aan elkaar gemaakt zijn doormiddel van latjes aan de achterkant. Blijkbaar kon iemand er geen afstand van doen en zag dit als oplossing..... of was er 'gewoon' geen geld? Of.....

Voor nu is deze even hier neergezet maar deze krijgt straks vast nog een andere plek in huis. Het decoratie hart uit de vorige post er tegen aan gezet.Deze komt bij de bloemist weg, is niet door mijzelf gemaakt. Mijn lievelingsvaasje heeft een plekje gekregen.En een ijzeren rekje met flesjes..... Ik hou van de eenvoud van de flesjes en daarin enkele bloemen en besjes.

Ik wens jullie allemaal alle goeds.....
Hartelijke groet
_____

 

LE STYLE © design by Blog Milk